U planu veliki sportski kompleks u Pinosavi - Novi golf tereni na 55 hektara niču ispod Avale

Portal Avala info prenosi vest iz dnevnih novina "Blic": "Beograd bi, uskoro, pored Ade Ciganlije mogao da dobije i nove golf terene u Pinosavi, ispod Avale.

 

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda predstavila je nekoliko razvojnih projekata u srpskoj prestonici, a jedan od njih su i golf tereni koji bi se prostirali na 55 hektara u naselju Pinosava, opština Voždovac.

Tu bi se pored zelenih površina nalazila i adekvatna infrastruktura sa svim pratećim objektima neophodnim za ovakav projekat, a predviđena je gradnja do 15.000 m2.

Za sada jedino mesto gde Beograđani, ali i turisti, mogu da se bave ovim sve popularnijim sportom za sve generacije je Ada Ciganlija, mada je ranije bilo najava da bi oni mogli da budu preseljeni, ali ne u Pinosavu, nego u Borču."

 

S obzirom da na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda nema konkretnih projekata, predstavljamo Vam Generalni urbanistički plan Beograda-Plan namene površina.

 

Tu možete osmotriti tirkizno plavom bojom označenu površinu koja je namenjena za sportske komplekse:

GUP Beograda sport

 

 

 

 

 

 

 

 

Takođe, u Generalnom urbanističkom planu Beograda koji je Skupština grada Beograda usvojila 7. marta 2016. godine („Sl. list grada Beograda“ br. 11/16) možete videti i da je predviđen "novi avalski put" preko Kumodraža:

GUP Beograda novi avalski put