Ka predgrađu novih 20 autobusa

Preduzeće "Lasta" bogatije vozilima po evropskim standardima. Ići će u Mladenovac, Barajevo, Sopot, Lazarevac, pod Avalu... Svi su crvene boje, opremljeni su klima-uređajima i brojačima putnika.

 

Prigradskim naseljima uskoro će krstariti 20 novih solo autobusa marke SOR Saobraćajnog preduzeća "Lasta", koji su juče zvanično zavedeni u voznom parku ovog prevoznika.

Od početka godine konzorcijum "Lasta" ugovorom o javno-privatnom partnerstvu sa gradom Beogradom obavezao se na obavljanja javnog prevoza putnika na prigradskim linijama.

- Prema tom ugovoru, "Lasta" obezbeđuje nove autobuse, koji su crvene boje, opremljeni klima-uređajima i brojačima putnika. Drago mi je da konzorcijum "Lasta" ispunjava svoj deo ugovora. Prvih 20 autobusa nabavljeno je početkom godine, sada još 20, dok se u septembru očekuje nabavka još 16 zglobnih autobusa - rekao je gradonačelnik Siniša Mali prilikom primopredaje novih vozila.

On se zahvalio rukovodstvu "Laste" na dobro urađenom poslu, jer je to preduzeće, podsetio je Mali, do samo pre dve godine bilo blizu stečaja, a danas na kvalitetan način unapređuje saobraćaj u glavnom gradu.

Nova, savremena vozila biće uključena u prevoz putnika na linijama za Mladenovac, Barajevo, Sopot, Lazarevac, podavalska naselja, kao i druge prigradske linije na kojima uslugu pruža "Lastina" poslovna organizacija "Avala".

Događaju su prisustvovali sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović i direktor Saobraćajnog preduzeća "Lasta" Veljko Vukobratović.

- Nabavkom novih autobusa uputili smo snažnu poruku da su prioriteti ovog preduzeća zadovoljstvo putnika, obnova voznog parka, stabilno i uspešno poslovanje - kaže Vukobratović. - Želim da i ubuduće u Srbiji ostane tradicija da kad neko kaže lasta, niko ne pomisli na pticu nego na "Lastine" autobuse.

 

Izvor: novosti.rs