Uspešno završen volonterski kamp Belgrade Highgarden

2018.08. belgrade highgarden slikaVolonterski kamp Belgrade Highgarden organizovalo je udruženje Centar za razvoj ideja iz Beograda uz podršku Mladih istraživača Srbije, kompanije Delhaize Srbija, OŠ "Vasa Čarapić", Fun&Fit-a i brojnih drugih partnera.

 

Kamp je bio organizovan u periodu od 1. do 15. avgusta, u Pinosavi, u podnožju Avale,, na teritoriji beogradske opštine Voždovac.

Učesnici kampa bili su volonteri iz Španije, Italije, Francuske, Turske i Srbije. Ukupno 12 volontera bilo je smešteno tokom dve nedelje u konjičkom klubu Aleksandar u Pinosavi. Kada je posao u pitanju, radili smo na uređenju školskog dvorišta OŠ Vasa Čarapić, šumskih staza na teritoriji ŠU Avala uz podršku JP Srbija Šume, kao i na uređenju izvora u Pinosavi u saradnji sa sveštenikom Darkom Krstićem. Pored radnih, volonteri su imali i zanimljive slobodne aktivnosti, koje su uključivale obilazak znamenistosti Beograda i Zemuna, Avalski toranj, Beo zoo vrt i brojne druge zanimljivosti. Nakon završenog kampa, najavljena je mogućnost nastavka projekta u koji bi se ovogo puta uključilo još više partnera.

"Kamp je bio veoma intenzivan i prepun dešavanja. Moram reći da smo prezadovoljni gostoprimstvom i ljubaznošću žitelja ovog kraja. Drugi volonterski kamp planiran je za narednu godinu.", rekao je Marko Zirojević, predsednik udruženja Centar za razvoj ideja.