Domaćinstva

Domaćinstvo Danijele Mijailović, Zuce

Danijela MijailovicDomaćinstvo Danijele Mijailović je malo poljoprivredno gazdinstvo iz Zuca koje se bavi prvenstveno proizvodnjom paprike i paradajiza.

 

Počeli su sa uzgajanjem povrća prvenstveno zbog sopstvenih potreba da deca jedu isključivo domaću, ne prskanu i zdravu hranu. Od prošle godine su odlučili da svoje domaće proizvode "podele" i sa ostalim roditeljima koji žele samo zdravo za svoju decu!

Gazdinstvo se polako širi, pa su ovog leta zasadili i rasad dinje. Rasad je u organskim posudama napravljenim od kokosovih vlakana, te rasad zajedno sa posudom ide u zemlju, razgradjuje se i deluje na dinjice kao organsko đubrivo.

Mama Danijela vodi domaćinstvo, ali i svi ostali ozbiljno rade: baka, deka, tata, pa čak i tri zlatne devojčice od 5, 3 i 2 godine, koje pomažu makar tako što šire radost u bašti dok stariji obrađuju zemlju.


Do Mijailovića možete doći tako što ćete ući u glavnu ulicu u Zucu - Nova 1., i malo pre ambulante sa leve strane uđete u dvorište br 14. Očekujte osveženje domaćim sokom i probajte povrće. Zbog stalnih obaveza oko domaćinstva, poželjno je da se najavite telefonom na 062 1028 499.

 

Uskoro i ćete moći da pogledate Gugl profil ovog domaćinstva, kao i tačnu lokaciju na Gugl Mapama, a do tada slike iz domaćinstva porodice Mijailović pogledajte ovde: