Proizvodnja kraft piva: Revolution Brewery

RevolutionBreweryLogoPored Muzeja rakije, Vinskog podruma i ostalih gastronomskih zanimljivosti, u podnožju Avale se od nedavno zakuvala još jedna ozbiljno kvalitetna priča: započeta je proizvodnja kraft piva pod nazivom Revolution Brewery!

 

Kao što svi uživaoci dobrog piva već znaju, kraft piva su ona kako je u stvari pivo nekad i bilo i kako treba da bude: skuvano od najkvalitetnijih sladova i hmelja, po preciznom i smelom receptu, jako, punog ukusa, odležalo mesec dana, a onda utočeno u pravu čašu u pravo vreme i na pravom mestu. Pivara Revolucija jeste mlada, ali nudi da probate piva koja su nastala sa idejom da se stvari urade bolje, na pravi način, i da nastane prava "revolucija piva"! 

Nalaze se kod samog penjanja na Avalu - kada idete iz grada, ne srenete levo, uz brdo (pardon, planinu), nego desno, pravo u Pinosavu. I uskoro, sa leve strane će da se pojavi mala, slatka brvnara oko koje stalno prolaze neki vredni ljudi. Nešto rade. Seku, vare, lupaju, kuvaju. Nešto se dešava. Tj desila se: revolucija pivarske industrije.

Za sada u kapacitetima od oko 1.000 litara mesečno nude tri vrste piva: svetlu "Blondie", tamni "Magnum 357" i stout "Umami". Evo kako ih oni sami opisuju:

 

Blondie (Blond Ale, American blond ale)

Blondie je nefiltrirano, nepasterizovano, blago mutno I jako svetlo ejl pivo kuvano sa limunovom travom. Izrazito pitko I osvežavajuće, sa umerenih 5 % alkohola I 12% ekstrakta. Bogato cvetnim aromama I karakterističnom biter završnicom koju duguje upravu dodatku limunove trave ova plavuša zavodi I osvaja svojom
pojavom.
EBC – 9
ALC – 5% VOL
EKSTRAKT - 12%

blondie v2

 

MAGNUM 357 (SINGLE HOP IPA)

Magnum 357 (3 vrste slada, 5 kg Magum hmelja, 7 % alkohola) - je single hop IPA veoma snažnog tela, izuzetne punoće ukusa u kojem preovlađuje ukus karamele savršeno izbalansiran karakterističnom i neočekivanom aromom hmelja Magnum, zaokružen dobro poznatom gorčinom koju ovaj hmelj donosi. Neobično osvežavajuća aroma hmelja sa suptilnim naznakama začina, borovih iglica i višnje u kombinaciji sa slatkom karamelom zagolicaće vaša nepca i pokrenuti sva vaša čula u otkrivanju dubine i kompleksnosti ovog piva. Sve zajedno predstavlja do sada najinteresantnije i najsmelije IPA pivo na našem tržištu.
EBC – 48
ALC – 7 % VOL
EKSTRAKT – 17.2 %

magnum 357 v2

 

UMAMI STOUT

Umami je peti ukus koja ljudska čula mogu osetiti, a treće pivo pivare Revolucija koje će ta čula zaludeti, stout sa 5,6% alkohola, kuvan sa morskom solju i algama iz dubina japanskog mora, umerenog ukusa kafe, izuzetno izražene punoće i osećaj laktoze koje u ovom pivu zapravo nema!!! će vas povesti na mistično putovanje otkrivanja ukusa UMAMI.

umami

 

 

 

 

Nazovite, posetite, i probajte neka od boljih kraft piva podno samog avalskog tornja.

Uživaćete svim čulima, garantujemo! ;)

 

FB profil: @pivararevolucija

Instagram profil: @revolutionbrewery