Avalski Festival sireva i Žikina šarenica održani ispod Beogradskog simbola

53Promenljivo i kišovito vreme tokom vikenda, nije uspelo da pokvari dobru atmosferu na platou Avalskog tornja i pokoleba ljubitelje sireva. Oba dana održan je Avalski festival sireva na kome se predstavilo 20 izlagača najkvalitetnijih sireva koji dolaze iz podavalskih sela, Beograda i Srbije.

 

Pored sireva, posetioci su imali priliku da probaju vino, suhomesnate proizvode, voće, poslastice od sira, kao i još jedan brend podavaslkog kraja: "Avalski doručak". U subotu, 16.juna na platou su zaigrali mladi iz KUD “Ripanj” i “Mladost” što je dodatno privuklo posetioce da osim čula mirisa i ukusa, udovolje svim ostalim čulima.

Celokupna atmosfera sa Avale i ovog festivala, mogla se pratiti direktno, u nedelju, 17. juna, u tročasovnoj emisiji TV Pink “Žikina šarenica”. Ugledni gosti u emisiji, kao što su gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, državni sekretar u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević, direktor Filharmonije Ivan Tasovac i mnogi drugi, izražavali su se izuzetno pohvalno o celokupnom, novom izgledu kompleksa tornja, koji je pre dve godine upotpunjen brojnim pratećim sadržajima.

Za one koji su propustili, evo cele emisije:

 

 

 

Muzika, pesma, igra, hrana i piće dominirali su na platou Avalskog tornja dva dana vikenda, a sa organizatorima Balkan Cheese Festivala, već se osmišljava naredni susret na istom mestu, sa još više izlagača vrhunskih sireva.

 

Uostalom, bacite pogled i sami kako je sve to bilo. 

Autori fotografije: Piroshki Photography

 

 

Izvor: avalskitoranj.rs / balkancheesefestival.com