Domaćinstva

„Lek iz prirode“ Nade Milošević, Beli Potok

Lek iz prirode Nade Milošević Beli PotokNada je majka dvoje dece Branislave i Petra, zaposlena kao pomoćna kuvarica. Branislava je završila fakultet i radi, ali i pored svog posla pomaže majci u istraživanju i pravljenju novih proizvoda. Petar je završio srednju školu, i takođe radi, ali i pomaže ocu Željku, stolaru, u privatnom poslu opremanja enterijera. Petar je glavni za sklapanja nameštaja i montažu, dok Branislava pomaže i oko marketinga – vodi profile na društvenim mrežama kako za mamin, tako i tatin posao. Zaista vredna porodica, složićete se :)

Domaćinstvo Vlade Đorđevića, Beli Potok

Vlada Djordjevic Beli PotokOvo podavalsko domaćinstvo je malo drugačije od ostalih. Uže domaćinstvo čine čika Vlada sa suprugom i sinom, a ćerka kad dođe, dovede i one koji najviše uživaju u ovom domaćinstvu - unučiće. Đorđevići su zaista vredni: pored svojih redovnih poslova, održavaju domaćinstvo tako da izgleda kao najlepši zoološi vrt.

Domaćinstvo Janka Borote, Beli Potok

Janko Borota copyOtkrivamo Vam još jedno "skriveno blago" podavalskih sela - Domaćinstvo Janka Borote. Čovek svetski, a naš. Janko je proputovao sugde i radio svašta, i vratio se u Beli Potok. Otac je dvoje dece. Ima ćerku i sina koje takođe uči domaćinskim vrednostima.

Domaćinstvo Aleksandra Vasiljevića, Zuce

aleksandar vasiljevic zuceOvo je priča o jednom mladom momku koji je sušta suprotnost današnje omladine. Svesni da je 21.vek promenio pogled na svet, da mladi sve manje borave na selima, ne zanimaju ih domaćinske vrednosti, mladi Aleksandar Vasiljević sa svojih 20. godina se odlučio da ostane na selu i na taj način dokaže da ipak postoje izuzeci.

Domaćinstvo Ane i Dejana Subotić, Ripanj

Milić med

Porodicu Subotić čine mama Ana i tata Dejan zajedno sa dva sina koji žive u podavalskom selu Ripanj.

Na starom imanju Subotići imaju pravu malu farmu životinja: krave, ovce, kokoške, svinje, zečeve i poneku ukrasnu životinju. A da bi se nahranile sve te životinje, vredni tata Dejan obrađuje i 15ha zemlje. Kaže, to mu je u krvi i nije mu teško. A zemlje ima – nema ko da je obrađuje. Dotle mama Ana u kuhinji baca magiju i pravi vrhunske domaćinske proizvode.

Domaćinstvo Mikice Milunović, Zuce

Mikica MilunovicMikica Milunović, dete Avale, je po struci mesar i jedan od vrednijih domaćina mlađe generacije Zuca. Mesom je počeo da se bavi još u osmom razredu osnovne škole. Kasnije su, naravno, krenule i prakse, a od svoje 17. godine se i zvanično bavi ovim poslom.

Ručno rađena kozmetika Jecini sapuni, Ripanj

Milić med

Lična higijena je nešto što nam svima treba biti na prvom mestu - svakodnevno. Jelena Ivanišević (poznatija pod brendom Jecini sapuni) koja radi kao farmaceutski tehničar, tu je da nam pomogne da to pretvorimo u zadovoljstvo!

Domaćinstvo Violete i Slaviše Milić, Beli Potok

Milić medPorodica Milić je dokaz koliko čovek u životu može biti vredan. Pored pčelica i pčelinjaka, što im je prioritet, znaju i druge zanate.

Tata Slaviša se bavi stolarstvom, mama Violeta je domaćica, sinovi Luka i Mirko imaju svoje zanate - Luka je konobar, Mirko gipsarsko molerski radnik, ali i pored tih zanata uvek priskoče u pomoć oko pčela. Ćerka Anđela još uvek ide u školu, vredno uči i radi i pomaže mama Violeti u pravljenju medenjaka i raznih mednih proizvoda.

Domaćinstvo Žarka i Snežane Vidaković, Pinosava

Snezana Vidakovic copyDomaćinstvo Vidaković nije klasično seosko domaćinstvo sa kravama, kozama i sirevima. Već je domaćinstvo koje ima neke druge čari, a to ćete i sami videti kada budete upoznali pravu vrednu domaćicu Snežu, kao i ostale ukućane (muž Žarko i baka Zlatija), koji ne zaostaju ništa manje u doprinošenju da domaćinstvo Vidaković svojim rukama stvori sve ono što možete videti na slikama dole.

Eko Park Beograd

ekopark logoNa samim obroncima Avale, odmah ispod Avalskog tornja, raste i razvija se jedan prelepi projekat: EKO PARK. Eko park obuhvata prirodno bogatstvo na više od 6 hektara (radi boljeg dojma: zamislite plac od 600 ari) koji presecaju dva potoka, a oko 2 hektara je pod šumom.

Domaćinstvo Milke Miljuš, Ripanj

Milka Miljus copy 1Miljuši su prelepa porodica. Radna, skladna. Od majke Milke koja je vodi ceo posao, ćerki Danijele i Tamare koje su dovoljno velike i ozbiljne da ozbiljno pomognu i da pored toga grade i svoje porodice, do oca Olivera koji je teška logistika u celoj priči - čovek za sve što treba.

Domaćinstvo braće Rajković, Zuce

braca Rajkovic copyBraća Rajković su mladi, perspektivni momci. Pored svog redovnog posla, shvatili su šta znači ozbiljno voditi jedno domaćinstvo, koje su prednosti i mane tog posla, i ozbiljno se bacili na razvoj svog domaćinstva.

Domaćinstvo Bobana Spremića, Zuce

Boban Spremic logo jpgIako je jedan od mlađih poljoprivrednika podavalskog područja, Boban ozbiljno radi ne samo svoju zemlju, već i u zakupu obrađuje tuđe njive, što ga čini i jednim od najvećih poljoprivrednika u okolini.

Domaćinstvo Nikolić Jovana, Zuce

Jovan Nikolic logo jpgPored toga što je poljoprivrednik, Joca od Zuca kako ga svi u selu znaju, je godinama i veretinar. Gaji krave, svinje i kokoške, a oko domaćinstva ima veliku pomoć od strane supruge Ljiljane, dva sina Milana i Milovana (Milan i studira Pojoprivredni faultet), i ćerka Jovana.

Domaćinstvo Jovanović Slavka, Pinosava

Slavko Jovanovic logo jpgSlavko se od svoje 17te godine bavi poljoprivredom. Trenutno u svom dvorištu hrani krave, koze, svinje, kokoške pa i po koju patku, a društvo prave i mačke, kučići (kojima sin Ivan pravi fenomenalne frizure), kao i golubovi lepezani.