Domaćinstva

Domaćinstvo Mikice Milunović, Zuce

Mikica MilunovicMikica Milunović, dete Avale, je po struci mesar i jedan od vrednijih domaćina mlađe generacije Zuca. Mesom je počeo da se bavi još u osmom razredu osnovne škole. Kasnije su, naravno, krenule i prakse, a od svoje 17. godine se i zvanično bavi ovim poslom.

Na Avali je od svog rođenja, kao i njegov otac, deda, pradeda... Voli to što živi pod samim obroncima šume - tu je odrastao i to mu je u krvi.


Jaše konje, zna i kočije da upregne, a primao je ranije često i dečije ekskurzije. Rado je pokazivao lepote jednog pravog podavalskog domaćinstva.
Od svog detinjstva je uključen u poljoprivredu i stočarstvo, ali kako kaže, situacija je takva da se dvoje male dece ne mogu gajiti samo od poljoprivrede. Zato je, domaćinski - zajedno sa ženom, proširio ponudu svojih proizvoda na celu paletu (suho)mesnatih prerađevina, i pokrenuo sopstvenu pečenjaru, za koju, sudeći po ne samo lokalnim svakodnevnim kupcima, reči hvale se nadaleko čuju!

 

U ponudi ima:

uvek sveže praseće i jagnjeće pečenje,

domaće čvarke,

sve vrste hladno sušenog mesa - od pečenice, preko slanine, do domaće sušene i dimljene Avalske kobasice!

Samo je pitanje šta trenutno ima na stanju (priznaćemo: sve ide k'o alva!) :)

 

Takođe, ukoliko ste svratili u šoping do Ikea-e, nemojte propustiti priliku da se snabdete Mikicinim proizvodima od kojih polazi voda na usta :)
Po dogovoru, vrši se i dostava na kućnu adresu, ali to ćete već sa domaćinom dogovoriti.

Porodično imanje Milunović, gde je smeštena i čuvena pečenjara, nalazi se u delu Zuca koji se zove Brđani, vrlo blizu okretnice lokalnog autobusa 403 (za poznavaoce i ostale koji krenu gradskim prevozom). A za one koji se upute kolima, da li iz pravca auto-puta (Ikea-e) ili iz pravca Belog Potoka, Milunoviće ćete namirisati na lokaciji dole (ulica nekada Nova 18, sad Ilije Koraća, broj 99), a odazivaju se na broj telefona 063 668 131.

 

 

 

Slike sa ovog domaćinstva i kako su ih drugi ocenili, možete videti na Guglu - slobodno dodajte i svoj komentar ;)