Domaćinstva

Janko Borota copyOtkrivamo Vam još jedno "skriveno blago" podavalskih sela - Domaćinstvo Janka Borote. Čovek svetski, a naš. Janko je proputovao sugde i radio svašta, i vratio se u Beli Potok. Otac je dvoje dece. Ima ćerku i sina koje takođe uči domaćinskim vrednostima.

Janko ima plac gde gaji ovce i koze i kojima je maksimalno posvećen. Od skoro je nabavio i konja – što kažu, kad je bal... ;)

Godinama je u poslu sa hranom kao kuvar (kako u Srbiji tako i u inostranstvu), trgovac hranom, uzgajivač, ali pošto pored svega ovoga poseduje i menadžerske veštine, sada vodi mesto na kojem objedinjuje sve to. Osim domaćinstva, Janko ima i svoj restoran "Kod Gospodina". Verovatno ste već čuli za njega, a ako niste, slobodno ga posetite kada pođete na Avalu. Nećemo da lažemo - na mesečnom statističkom izveštaju celog Avala info portala, četvrti pojam preko kog posetioci portala vrše pretragu je "kod Gospodina". 

S obzirom da provodi dosta vremena u restoranu, a i briga oko životinja nije ni malo jednostavna, veliku pomoć ima od strane ćerke Tamare koja igra i folklor u Kulturnom-umetničkom društvu Dren iz Belog Potoka. A ni sin Steva ne zaostaje: pored svih obaveza u školi, prvi je da sedne na traktor i plasti seno za životinje.  

 

Pored bogatog restoranskog menija, Janko u ponudi ima:

Kozji sir (mladi i stari) – 800 din/kg,

Surutka – 200 din,

Kozje mleko – 250 din/l,

Jariće.

 

Restoran "Kod Gospodina" se nalazi na glavnom putu ka Avali (malo pre samog skretanja za Avalu), u delu de szu pošta, apoteka i prodavnica "Dekimes" - u ulici Patrijarha Germana 147a, Beli Potok. U restoranu možete kupiti kozji sir, mleko i surutku. Za sve ostale informacije i porudžbine možete kontaktirati Janka na broj telefona 064 000 1505.

Upoznaćete Janka lako – često je u restranu i vodi računa kako o nabavci, o ražnju koji se svakodnevno vrti i pravi zazubice prolaznicima, do toga da zna skoro svakog gosta.

Iako kroz šalu zna da kaže "lako je vama, vidi koliko ja obaveza imam", preduzetnički duh koji poseduje ga stalno tera napred.

O Borotama će se tek čuti.

 

 Evo malo slika Jankovog domaćinsva. A sve detalje o restoranu možete naći na našim stranicama avalainfo.com/turizam/restorani