Domaćinstva

Eko Park Beograd

ekopark logoNa samim obroncima Avale, odmah ispod Avalskog tornja, raste i razvija se jedan prelepi projekat: EKO PARK. Eko park obuhvata prirodno bogatstvo na više od 6 hektara (radi boljeg dojma: zamislite plac od 600 ari) koji presecaju dva potoka, a oko 2 hektara je pod šumom.


U Parku je, još pre par godina, posađenoi preko 900 stabala voća – od trešnje, šljive, breskve, lešnika, dunja, do mušmule i smokava, kao i nebrojano strukova/kućica povrća. Na imanju su i 3 plastenika u kojima dozreva prvo povrće – četvrti plastenik je u planu.
A sve voće i povrće je organsko! Sertifikovano. Urađena je priprema a nakon toga i sertifikacija zemljišta od strane Centra za ispitivanje namirnica, i sve šo izađe iz Eko Parka je organski iliti kao kod babe i dede: pravo domaće. I to samo sezonski – nema paradajiza u maju! Jer, od preparata se koriste: voda za zalivanje, stajsko đubrivo za đubrenje, a pošto na placu ima puno koprive – ista se pokosi i pusti da odleži u vodi, i onaj sok što pusti je odličan za teranje bubica i drugiš štetočina: biljke se jedino njime namirišu.

Kraj na kome se prostire Eko park je bio više/manje netaknut već duži period vremena. A onda se u nekoliko godina realizovala ideja o mestu okruženom šumom gde možete doći sa mališanima u šetnju/kupiti odlične proizvode/organizovati svečanost/izvesti tim bilding sa fenomenalnim pogledom. Birajte!

Za sve detaljne informacije možete pogledati sam sajt ovog gazdinstva i direktno ih pozvati na: 011 42 70 290, i 063 11 48 909.

 

Ako vas zanima kako je sve to izgledalo još od 2017.godine, pogledajte par fotografija sa lica mesta: