Domaćinstva

aleksandar vasiljevic zuceOvo je priča o jednom mladom momku koji je sušta suprotnost današnje omladine. Svesni da je 21.vek promenio pogled na svet, da mladi sve manje borave na selima, ne zanimaju ih domaćinske vrednosti, mladi Aleksandar Vasiljević sa svojih 20. godina se odlučio da ostane na selu i na taj način dokaže da ipak postoje izuzeci.

 

Iako je upisao fakultet, smer menadžment, mladi Aleksandar ističe da ga domaće životinje zanimaju najviše i da je to ono čime je želeo da se bavi. Kako u porodici nisu držali životinje, o kravama i domaćim životinjama je učio tako što je pomagao meštanima svog sela. Shvativši da je „pokupio“ dosta znanja o kravama - uslovima života, načinu odgajanja i svemu što je potrebno kako bi bile zdrave i davale mleko, Aleksandar je odlučio da kupi par krava i počne graditi svoje gazdinstvo. Aleksandar za sada ima četiri krave, od kojih dve kroz par dana treba da se otele, a naravno, ima i želju za dalje širenje posla.

Aleksandar ustaje svako jutro u 04h, odlazi do štale sa kravama, poji ih, obavlja sve aktivnosti koje su neophodne za njihov opstanak, a onda vikendom (petak, subota i nedelja) odlazi na Vidikovačku pijacu u mlečnu halu, tezga broj 14, gde prodaje mlečne proizvode koje sam pravi zahvaljujući njegovim kravama. Od mlečnih proizvoda u ponudi ima:

Mladi, srednji i stari (sa zrenjem od 20 dana do 3 meseca) sir – 400 din/kg

Sremski sir – 500 din/kg

Krem sir – 400 din/kg

Sitan sir – 250 din/kg

Mocarela – 700 din/kg

Kačkavalj običan ili dimljeni – 700 din/kg

Kačkavalji sa maslinama, borovnicama, suvim kajsijama, brusnicama, origanom i po želji kupaca,

Aromatični sirevi u teglicama u maslinovom ulju i sa začinskim biljem,

Domaće kravlje mleko – 100 din/l

Surutka – 50 din/l

 

Zanimljiva činjenica jeste da Aleksandar sve aktivnosti oko krava obavlja sam, uz vrlo malu pomoć najbližih, i da to upravo tako shvata – kao svoj posao za čiji svaki deo je sam odgovoran!

Roditelji su mu lovci, te pored mlečnih proizvoda, kod Aleksandra možete poručiti i jelenske suhomesnate proizvode (suvi vrat i kobasicu) ili čak svežu divljač (kada je ima). Ukoliko imate neku proslavu, a nemate prostor, takođe se možete obratiti Aleksandru koji ima svoju salu za sve vrste proslava u porodičnoj kući u Zucu.

Gazdinstvo Aleksandra Vasiljevića se nalazi u Zucu, u ulici Nova 7 broj 43, 11225 Zuce. Za Acu, kao i za druge Zučane važi: vrlo blizu Ikee su - pozovite Acu i dogovorite se oko primopredaje dok ste u obilasku ove robne kuće. Za sve informacije i porudžbine Aleksandra možete ga naći na Vidikovačkoj pijaci (pet-ned) ili kontaktirati na broj telefona: 064 128 5053.

 

Evo tačne lokacije domaćinstva na Gugl Mapama:

 

 

Slike proizvoda Acinih vrednih ruku možete naći ispod, a profil istog pogledati i na Gugl pretraživaču.