Domaćinstva

Dragan Ivanovic copyIvanovići su živi dokaz kako jedna mlada porodica, u punoj snazi može da živi od poljoprivrede. Dobro, imaju svi još poneke poslove/hobije, ali selo vole :)


Domaćinstvo Ivanović se nalazi u Zucu, decenijama. Babe, dede i dalji predaci su svi iz podavalskog kraja. I, naravno, uvek je bilo malo poljprivrede, malo stoke - za svakodnevne potrebe. Naš domaćin, Dragan, kaže da nikad nije sanjao da živi od krava.

Al onda kad je trebalo, porodica se održala zbog stoke. I tako, krava po krava, mic po mic, došli su do 30ak grla krupne stoke (sve sa telićima). I dosta svinja - što krmača, što prasića. Koke, i prateću sitnu živinu da ne pominjemo.

Što će reći posla ima za sve: mama Vesna i tata Dragan se brinu oko krava: muža ujutro i uveče (bude tu i do 130l mleka dnevno), pravljenje sira. Vesna je ona plava žena što prodaje mlai sir (po babinom receptu) na Kaleniću svaki dan sem ponedeljka. Sin Srđan, pored stalnih treninga stiže da uradi SVE što treba oko svinja. A i ćerka Marija pomaže.

U Zucama se zna: ko ima puno stoke, obrađuje i puno zemlje! Znate, to su one njive koje vidite sa Avalskog tornja, oko Ikea-e: ove godine su zasadili čak 6 hektara kukuruza. Ima tu i njiva sa ječmom, ovasom, detelinom... Koriste i zeolit u ishrani životinja, a kažu da su jedni od retkih koji prave i hrane životinje i sa silažom (sitno seckanom trskom kukuruza).

Dakle, ako želite da svratite da obiđete domaćinstvo i npr kupite svežeg sira, Obavezno prvo nazovite koga. Na primer, mama Vesnu na 064 915 3105 - Ivanovići nisu ljudi koji "zalud sede po kućama" :)
Adresa je Prva nova, iliti Nova 1., broj 9, Zuce.

A u ponudi ovog domaćinstva možete naći:

kravji sir 500 rsd
jaja 
krave / junad
svinje / prasici
i (zbog malih količina) - sve što se trenutno nađe u ponudi, kao npr prave domaće kobasice :)

 

Uostalom, pogledajte i sami kako to sve izgleda kod Ivanovića.

Evo tačne lokacije domaćinstva:

 

 

Slike sa ovog domaćinstva možete naći ispod, a profil istog pogledati i na Gugl pretraživaču.