Mali farmeri se rastrčali po podavalskim selima

3Kao što smo već najavili, započeo je projekat Mali farmer: deca beogradskih vrtića su počela da obilaze podavalska sela Pinosava, Zuce i Beli Potok.

 

Deca iz Predškolske ustanove ”Smajli” sa Autokomande obišla su 18. maja poljoprivredno domaćinstvo Jovana Cvetkovića u Belom Potoku. Za većinu je ovo bila i prva prilika da se uživo sretnu sa raznim domaćim životinjama: ovcama, svinjama, kravama, pa čak i kokoškama. Dobro su se snašli i, pre svega, uživali!
Nakon boravka na domaćinstvu deca su, zajedno sa šumarskim inženjerima JP Srbijašume, obišla deo šume na Avali i na ekološkoj radionici upoznala se sa šumskom florom i faunom.

 

 

A deca iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, takozvane Zvečanske su uživali na domaćinstvu Bobana Spremića u podavalskom selu Zuce, a podjednako zabavno bilo im je i na ekološkoj radionici u avalskoj šumi i na izvoru Sakinac. Kako deca Zvečanske nemaju često priliku da obiđu Avalu, zahvaljujući razumevanju JP Emisiona tehnika i veze, mogli su da prošire svoje vidike posmatrajući Beograd sa vidikovca Avalskog tornja sa122m nadmorske visine.

 

 

Ukoliko vam se ceo projekat sviđa, i zainteresovani ste da pošaljete decu iz svog vrtića u posetu selima, prijavite se na: www.malifarmer.com