Nebesko (noćno) trčanje na Avali

2019.02.25 dodela avala nocni trkacPrva nebeska trka u 2019. godini održana je na jedinoj planini Beograda. U subotu veče, 23. februara Avalski toranj i ekipa Skajraning Srbije spremno je dočekala oko 400 planinskih trkača iz 8 zemalja.

 

Staza je imala 10,5km sa 550m uspona. Po rečima trkača, vrhunski markirana ruta sa reflekujućim markacijama. Zahtevna staza sa čestim promenama, miks leda i blata. Prava zimska avantura sa čeonim lampama.

Najbrži u muškoj konkurenciji je bio Dragomir Ristanović iz kluba AOK Beograd koji je ovu stazu pretrčao za sjajnih 53 minuta i 56 sekundi. Drugo mesto je zauzeo mladi Pavle Varinac iz Beograda sa vremenom 54 minuta 29 sekundi, sa svojih 17 godina ovaj momak obećava. Dok je treće mesto zauzeo takmičar iz ARK Fruške gore Nenad Jovanović sa zaostatkom od jedne sekunde na odnosu na drugoplasiranog.

Kod žena najbrža je bila Ivana Živković iz kluba AOK Beograd sa vremenom 63 minuta i 4 sekunde. Drugo mesto kod dama je osvojila Jelena Brezak iz Hrvatske sa vremenom od 64 minuta i 43 sekunde, dok je trećeplasirana Snežana Đurić iz Kragujevca stazu prešla za 44 sekunde sporije od drugoplasirane. Trka se boduje za nacionalnu skajraning Ligu a najmlađi učesnik na ovoj stazi je Jovan Dobrosavljević sa svojih 11 godina i odličnim vremenom od 88 minuta na cilju.

Posebno treba izdvojiti dečiju trku na 1,2km koja je startovala sat ranije. U kategoriji 12+ godina kod dečaka pobeđuje Matija Grujić (7:36) a kod devojčica Nađa Uskoković (7:40). U kategoriji 9 do 11 godina kod dečaka pobeđuje Pavle Popović (6:42) a kod devojčica Jana Rajić (6:06) koja je inače i najbrža od svih učesnika. Dok u kategoriji od 7 do 8 godina kod dečaka pobeđuje Luka Grujić a kod devojčica Teodora Zdravković.

Skajraning asocijacija Srbije se zahvaljuje Spasilačkom centru Srbije, za podršku i pomoć u organizaciji. Kompaniji Zlatiborac, zvaničnoj hrani skajraning Lige Srbije. Domaćinu manifestacije – Avalski toranj (Emisiona tehnika i veze). Brendu Adidas i Intersportu, Merino world / Woolona, Red bull-u i najboljem sladoledu u gradu - “Crna ovca”.

Velika zahvalnost našim su-organizatorima “Gradska trkačka liga”, kao i svim volonterima koji su doprineli kvalitetu ovog dogadjaja. Sve rezultate možete pogledati na sledećem linku.

Uspešno je startovala peta sezona nebeskog trčanja u Srbiji.

Sledeća trka je na Staroj planini, više o detaljima na www.ultrakleka.com i http://www.skyrunning-serbia.com/

 

Izvor: Telegraf.rs

 

 

 Zvanični album sa fotografijama pogledajte na FB profilu SkyRunning asocijacije - ovde, a dole bacite pogled na par fotografija kako su neki od učesnika doživeli trku: