Očišćeno pet tona otpada u akciji „Treš izazov” na Avali

58374404 634878593627245 2954179459395092480 nEkostar Pak i udruženja Trash Hero i Avala Green Life organizovali su danas veliku akciju čišćenja pod nazivom „Treš izazov Avala” uoči Svetskog dana planete Zemlje i tom prilikom očistili oko pet tona otpada sa divljih deponija na ovoj planini.

 

Kako se navodi u saopštenju, organizatori su zajedno sa preko 70 volontera iz celog Beograda očistili otpad sa divlje deponije koja se nalazila na preko 30 hektara šume i pretila da ugrozi jedno od najvažnijih prirodnih dobara koje Beograd ima. Podršku u čišćenju pružilo je i JKP Gradska čistoća koje je obezbedilo mehanizaciju i kamione za odvoženje otpada, kao i GSP Beograd koji je ustupio autobus za volontere.

Nakon čišćenja je organizovana radionica o razvrstavanju otpada za decu, a Avala Info poslužio je ručak od podavalskih specijaliteta za sve volontere.

Ova akcija je zvaničan početak nacionalne kampanje „Treš izazov Srbija” koju su pokrenuli Ekostar Pak i Treš Hero sa željom da motivišu građane, organizacije i kompanije da očiste svoju okolinu i inspirišu druge na akciju.

Slike sa "Treš izazov Avala" možete pogledati ovde:

Izvor: fb trash hero

 

 

Izvor: politika.rs