Prilog o IV Danima podavalskih sela u RTS-ovoj emisiji "Znanje imanje"

znanje imanje avala infoU kultnoj emisiji o poljoprivredi "Znanje imanje" koja se već dugi niz godina emituje na RTS, ove nedelje je prikazan prilog o IV Danima podavalskih sela koji su održani 25. i 26. maja 2019. godine na gornjoj terasi hotela Avala.

 

Posle uvoda u kome su prikazana deca koja se takmiče u igri koji je osmislio suorganizator ove manifestacije, JP Srbijašume - Šumskom višeboju, i kratkog predstavljanja projekta Razvoja podavalskih sela, predstavljena su domaćinstva koja su imala svoje štandove na manifestaciji; folklorno društvo Radost iz Rakovica sela, kao i učesnici okruglog stola "Ka održivom razvoju", gde je između ostalog moderator bila glavna urednica emisije "Znanje imanje", Jasmina Nikitović Stojičić.

Ceo prilog o IV Danima podavalskih sela možete pogledati ovde:

 

Takođe, gledaoci su imali priliku da se upoznaju sa umetnicima Biljanom Karovskom i Vladimirom Nikolićem, koji su odlučili da svoje snove o permakulturi i životu u skladu sa prirodom, pretvore u javu i to baš pod Avalom, u selu Ripnju. Biljana je bila i jedan od izlagača na IV Danima podavalskih sela, a više o njihovom radu na njihovoj zvaničnoj FB prezentaciji: Petel Paun Design Arts and Crafts.