Prolećno sređivanje Avale

Iako veliki brod državnih firmi nije radio tokom pancemije Covid-19, JP Srbijašume, uprava Avala je redovno izvodila poslove na održavanju Izletišta Avala.

 

Posle dužeg vremena pošto je jedna od sprava za vežbanje ukradena na otvorenoj teretani u podnožju, nova je postavljena. Taj deo sada osvetljuju dva jaka reflektora, što je doprinelo da šetnja/vežbajne noću u tom delu postane pravi užitak.

Na celom izletištu je postavljen određen broj novih i popravljene su stari rekviziti: nadstrešnice, klupice / garniture za sedenje, kante za smeće; popravljena je i premazana Letnja učionica; pokošen veći deo Izletišta.
Ostalo je redovno košenje prostora oko Trim staze, popravka Ski sprave na gorepomenutoj vežbaonici; a u planu su i tač skrin Info pultevi...

Ono o čemu se stalno (već poduže) razmišlja i raspravljaju se mogućnosti/udruživanja kako za finansiranje tako i za realizaciju dva veća projekta: 1.parking u podnožju Izletišta i 2.osvetljenje Trim staze. Za ova dva izazova su svi predlozi sa konkretnim rešenjima realizacije dobrodošli :)

 

Avala je, kao i uvek, i ovog proleća spremna za posetioce!


Dobro nam došli! :)

 

 

 

 

 

Izvor: srbijašume.rs i avalainfo.com