Radionica sa "Multi kreativni studio Zoran" - "Selu u pohode"!

S dolaskom lepog vremena i proleća, otvara se sezona izleta i radionica na otvorenom na Avali i podavalskim selima. Ova nova sezona donosi nam i novu saradnju i prvi radionicu sa Multi Kreativnim Studiom Zoran koja će biti domaćinstvu dobro poznatih domaćina braće Rajković.

 

Evo celog teksta poziva sa sajta multikreativnistudiozoran.rs

Na samo 20-tak minuta vožnje od centra, u kojem dominira sivilo betona i asfalta, nalazi se nešto tako netipično za Beograd. Uspešno seosko domaćinstvo. U zemlji gde sve više ima sela koja nemaju ni jednog stanovnika, u gradu u kojem deca pre upoznaju slona nego kravu, gde je lakše videti bager nego motiku, slika ovog seoskog domaćinstva izgleda nestvarno.

Posebna zanimljivost je ta što je ovo domaćinstvo učestvovalo u projektu „Mali farmer“ namanjenom deci.

Domaćinstvo braće Rajković (selo Zuce), ovaj put na molbu Marije iz „Avalainfo“, otvara svoje kapije za beogradske porodice. Deca i roditelji će osim obilska, najveći deo vremena provesti u seoskim dnevnim aktivnostima poput hranjena domaćih životinja, sađenju povrća, upoznavanju sa alatima… i domaćinskom ručku.

Domaćinstvo Rajković (otac Miša, majka Bilja i sinovi Dejan i Nenad) decenijama žive seoskim životom, dok nisu momci - sinovi modernizovali par stvari, prvenstveno što se tiče brendiranja sopstvenih proizvoda. Cela porodica je veoma vredna i rezultati toga su zaista i vidljivi.

Pored sad već poznatog rakijskog brenda "Braća Rajković", od pre dve godine, usmerili su se najviše na preradu voća i uzgoj povrća. Tada su prodali krave ali napravili brend “avalski kutak” pod kojim plasiraju slatki i slani program (zimnicu, sokove), a od skoro su povećali proizvodnju svog sušenog mesa kako bi isti imali ne samo na svojoj trpezi već i u prodaji. Kad god imaju prilike, svoje proizvode nude na Pijaci Bloka 45, Kalenić pijaci, a možete ih naći i na lokalnim manifestacijama – događajima na turističkom kompleksu Avale, na štandu “Avalainfo”…

Domaćinstvo već ima iskustva sa posetama dece (aktivno učestvovali u projektu “Mali farmer” – http://malifarmer.com/), gde domaćini naprave takvu atmosferu da deca uživaju u svakom momentu provedenom na selu.

Deca i roditelji* u toku posete obilaze domaćinstvo i učestvuju u svakodnevnim i sezonskim aktivnostima. Ovoga puta bi to bilo:

-hranjenje kokošaka,

-upoznavanje sa ishranom svinja u oboru,

-obilaženje prostorije gde se vrši destilacija voća – kazan, burad, skladište,

-obilaženje bašte,

-sadnja mladog belog luka i krompira,

-upoznavanje sa alatkama kao što su motika, ašov, lopata,

-posmatranje stada ovaca na ispaši,

-penjanje na traktor sa prikolicom.

Preporučena gumena obuća i kabanice.“

*za roditelje predviđeni seoski težački poslovi – naravno ko je zainteresovan

Jelovnik: pite, suvo meso, beli sirevi, kačkavalji, turšija, zimnica, prebranac, paprika punjena čvarcima, grilovano povrće, ražnjići sa povrćem, domaća pića (brendirana rakija, vina i sokovi) i ostale bakine slatke đakonije.

Mislim da nije potrebno naglasiti da su hrana i piće od proizvoda sa imanja domaćina, što je u retkim beogradskim restoranima koji tako nešto imaju u ponudi pravi ekskluzivitet.

Mesta ima za samo 12 porodica.

Nalazimo se na imanju Rajkovića u nedelju 08.03. u 9h. Program, zajedno sa ručkom, traje 3h. Za putanju kucati na Google Maps  „Domaćinstvo braće Rajković – Avalainfo.com“

CENA

Cene važe za prijavljene na mailing listu sajta multikreativnistudiozoran.rs. Za ostale su skuplje 50%.

1000 din porodična karta/pojedinačna 600 din. + obavezan jedan obrok za jedno dete i odraslu osobu (550 +1100) = 2650 din.  – piće uključeno u cenu. Podrazumeva se da možete naručiti obroke za sve članove porodice. Naglasite ako naručujete vegeterijanski obrok.

Dan uoči radionice (petak) 1300/ pojedinačna 800 din.

Na dan radionice skuplje 1600/ pojedinačna 1000 din.

Objašnjenje za cenu. Porodična karta važi za jednu porodicu, bez obzira na broj članova iste; svako dete ili odrastao čovek (ili više njih) koji dolazi bez svoje porodice, ili se pridružuje nekoj porodici, plaća po pojedinačnu kartu.

P.S. Bake, strine, sinovci, ujne, deke, tetke, sestričine … nisu deo porodice

Tekući račun: 265613031000044060 Multikreativni studio Zoran, G. Principa 29 – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Obavezno zakazivanje na telefon/sms/inbox

Zoran 0628842560

 

 

Izvor: multikreativnistudiozoran.rs