Završena još jedna "Navala na Avalu"

2018.10. navala na avaluMiholjsko leto je i pravo vreme za druženje u prirodi. Na Avali na Čarapićevom brestu gde su ferijalci 18. godinu za redom organizovali druženje, pod sloganom "Navala na Avalu", bila je i ekipa RTS-a.

 

Ko kaže da deca ne vole igre u prirodi. Samo im treba ponuditi dovoljno zanimljive sadržaje zbog kojih će ostaviti mobilne telefone i izaći iz kuće. Na primer, kako da savladaju prepreke u prirodi, održe ravnotežu, popnu se ili provuku, bace loptu ili je dočekaju. Sve se to uči isto kao i tablica množenja.

Dok su đaci Osnovne škole "Sveti Sava" u Vrčinu, pesmom zabavljali prisutne, oni stariji su se takmičili u kuvanju pasulja.

Nismo dočekali proglašenje pobedničkog pasulja, ali onaj koji smo mi probali je za pet plus.

"Cilj nam je da pre svega promovišemo Avalu kao turističku destinaciju i kao pluća grada i da Beograđani i gosti Beograda steknu naviku da dolaze na ovu planinu", kaže Žarko Gvero iz Ferijalnog saveza Srbije.

Pred nama su lepi i sunčani jesenji dani. Zamenite trosede i fotelje udobnom obućom i navalite na Avalu, ili Topčider, ili Adu Ciganliju ili na bilo koje izletište u Srbiji koje vam je najbliže.

 

Izvor: rts.rs