Eko park Avala: radovi u jeku!

eko park avala radovi zima 2017 18.jpgKada smo pisali o Eko parku, nismo ih samo hvalili jer su jedan od retkih poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode gaje na organski sertifikovanom zemljištu. Hvalili smo ih i što njihova priča obećava. A to obećanje se lagano, ali sigurno, pretvara u javu.


Naime, građevinski radovi na ovom imanju od 600 ari su uveliko u toku. Prokrčen je put kroz samo imanje, radovi na modernom eko objektu tj restoranu se privode kraju; gradi se velika štala koja više liči na zoo vrt; tu će biti i mala mlekara i klanica; bazen za ribnjak je već izbetoniran; potok je u fazi uređenja; a u planu je i par iznenađenja!
Pored svega toga, zasadi organskog voća i povrća i ove godine obećavaju - plastenici su već puni, a na poljima se mogu videti mladice kako lagano kreću sa rastom.

Može se zaključiti da će u blagodetima Eko parka Avala, i pored odraslih, u stvari najviše uživati mlađa populacija :)

Na realizaciji ove ideje je dnevno angažovano 10-15 ljudi i sva potrebna mehanizcija, a otvaranje je najavljeno krajem proleća.


Nama ostaje samo da sa strpljivo šačekamo. A onda i da damo podršku jednom od najvećih projekata podavalskog kraja.
Do tada, evo par fotografija kako napreduju radovi, a pogledajte i prilog sa televizije Pink o poljoprivrenim radovima u Eko parku Avala snimljen ove zime: